Американські ЗМІ повідомили з посилання на джерела у спецслужбах США, що Україна не зможе досягти головної мети контрнаступальних дій.

Як пише The Washington Post, розвідка США вважає, що українські військові не дійдуть до Мелітополя Запорізької області. Все тому, що росія спорудила хороші оборонні позиції на окупованих територіях.

У підсумках видання вказало, що Україна не зможе розрізати сухопутний міст РФ до Криму у 2023 році. Такі заяви базуються на тому, що російські військові ретельно замінували підступи до тимчасово захоплених територій України. Також окупанти готові оборонятися.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

На думку американських аналітиків, Сили оборони України можуть дійти до Мелітополя, але саме місто їх деокупувати не вдасться. Цей населений пункт – критично важливий для контрнаступу України, оскільки це “ворота до Криму”. Мелітополь розташовано на перетині двох важливих автомобільних шляхів та залізничних ліній, які дозволяють РФ переміщувати своїх солдатів, техніку та озброєння з Криму на окупований південь України.

У розвідці США називають шлях до Мелітополя – дуже важким. ЗСУ ще можуть звільнити Токмак та інші населені пункти, але просунутися до Мелітополя у них наврядчи вийде через серйозні укріплення росіян та мінні поля.