18 січня 2023 року у місті Бровари впав гелікоптер, на борту якого перебувало керівництво МВС України.

У результаті загинули міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший Євгеній Єнін, держсекретар відомства Юрій Лубкович, заступниця голови Патронатної служби МВС Тетяна Шутяк, представники Нацполіції Михайло Павлушко та Андрій Маринченко, а також чиновник Департаменту комунікації МВС Микола Анацький.

Після падіння гвинтокрила загинули й командир повітряного судна Олександр Василенко, пілот Костянтин Коваленко та бортмеханік Іван Касьянов.

Державне бюро розслідувань у рамках розслідування дійшло висновку, що відповідальні особи ДСНС надали гелікоптер, який перебував на чергуванні на Київщині. Вертоліт не мав дозволів на виконання інших видів польотів.

Також ДБР опублікувало останні перемовини пілотів перед авіакатастрофою. Вони говорили про густий туман.

Двоє пілотів між собою говорили про таке:

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

– Густий туман.
– Так, туманчик такий щільний.

Після цього гелікоптер протаранив будівлю та завалився на території дитячого садочку. У результаті загинули усі, хто перебував на його борту, а також цивільні. Загалом повідомлялося про 14 загиблих та 25 потерпілих.