У Києві виник скандал, пов’язаний з роботою російського call-центру, який здійснював збір інформації про військову діяльність та протиповітряну оборону в місті.

Згідно зі звітом народного депутата Миколи Тищенка у Facebook, цей call-центр діяв у приміщенні, що належить депутату від “Слуги народу” Олегу Семінському.

Микола Тищенко оприлюднив відео перевірки вказаного офісу, де були знайдені печатки російських компаній та банків, зокрема “Газпрому”, “Центробанку”, “Газпром Інвест” та “Московської Біржі”. Відповідно до інформації Тищенка, цей кол-центр займався збором і передаванням інформації про діяльність військових та протиповітряної оборони у Києві, причому документи заповнювалися російською мовою.

Тищенко повідомив, що інформацію передали правоохоронним органам та Державному бюро розслідувань (ДБР). Зазначив, що нардеп Олег Семінський намагався перешкодити роботі Територіальної служби контролю (ТСК) та Національної поліції, а також заподіяв тілесні ушкодження помічниці іншого народного депутата, яка звернулася до правоохоронців.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Сам Олег Семінський стверджує, що прийшов до вказаного офісу відповідно до виклику власників приміщення.

Крім того, поліція затримала 38 осіб, які намагалися ухилитися від перевірки, серед яких було троє іноземців, для подальшого з’ясування їхнього зв’язку з Федеральною службою безпеки (ФСБ) Росії та проведення перевірки, повідомив Микола Тищенко.