Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавскі запевнив, що Україна може отримати значно більше снарядів, ніж спочатку передбачалося.

За його словами, ініціатива під керівництвом Чехії щодо закупівлі снарядів для України за межами Європейського союзу успішно просувається. Замість заявлених 800 тисяч снарядів, потенційний обсяг постачань може становити удвічі більше – до 1,5 млн одиниць.

Утім, цей чеський проєкт сам по собі не буде достатнім для забезпечення України снарядами, але фінансування перших постачань необхідне до того, як буде відправлено вантажі.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Ліпавскі наголосив, що такі інціативи допомагають Україні краще воювати, триматися проти РФ на полі бою, оскільки українці знатимуть, що вони матимуть свіжі боєприпаси, і це змінило б ставлення бійців Сил оборони України до використання наявних запасів.

Проте невідомо, скільки часу займе постачання цих снарядів на лінію фронту.