Українська шаблістка Ольга Харлан стала центром уваги та великої підтримки з боку українських громадян після несправедливої дискваліфікації на чемпіонаті світу з фехтування. Її “звільнення” було згодом анульовано, а спортсменка зазначила, що перебуває у справжньому шоку від реакції українців на цю ситуацію.

У своєму Instagram Ольга Харлан підкреслила, що допуск на Олімпійські ігри 2024 року у Парижі став не тільки її власною перемогою, але і перемогою всієї країни. Вона висловила вдячність всім українцям за підтримку, яка була дуже значущою для неї у складні моменти.

“Це саме той момент, коли не бачиш надії, відчуваєш нестерпний біль та розпач, думаєш, що залишився зовсім один. А потім встає ціла багатомільйонна країна Героїв на твій захист і змінює все у твоєму житті”, – поділилася Харлан у своєму пості.

За її словами, реакція українського суспільства на її виключення з турніру у Мілані перевершила всі її очікування. Українці стали одноголосно підтримувати спортсменку, а відчуття єдності з нацією було дуже потужним.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Попри засудження з боку деяких росіян, які вбачали в її діях “спробу всидіти на двох стільцях”, українські прихильники Харлан відзначили її сміливість і підтримали за висловлюванням своєї позиції щодо нейтрального спортсмена з РФ.

Нагадаємо, що під час 1/32 фіналу чемпіонату світу-2023 у Мілані, Ольга Харлан відмовилася вітати російську суперницю Анну Смирнову, що призвело до її дискваліфікації з турніру. Проте, після масштабних акцій підтримки та протестів з боку українців, її покарання було скасовано.