Щоб ягоди та фрукти не зіпсувалися, господині та господарі варять найрізноманітніші варення та джеми. В початків та навіть досвідчених кухарів можуть виникнути проблеми з консистенцією.

Насправді існують способи, щоб виправити навіть найрідкіше варення. Головне знати секретні інгредієнти, які туди треба додавати.

Манна крупа. Аби варення було густим, просто додайте під час приготування кілька ложок манної крупи. Манка допоможе загустити продукт. Найголовніше – смак варення або зовнішній вигляд не зміниться.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Пшеничне борошно. Ще одним секретним інгредієнтом є борошно, яке стане в пригоді у разі проблеми з рідким варенням. На кожні 250 г варення потрібно використовувати 20 г борошна. Коли варення будете варити на маленькому вогні, додайте просіяне борошно та перемішуйте суміш, поки вона не стане однорідною і без грудочок. Після закипання одразу вимикайте конфорку.

Желатин. Розчиніть желатин з однією столовою ложкою води, а потім розтопіть його на водяній бані. Після цього додайте його у варення та перемішуйте до загущення. Цей спосіб найбільш вживаний у кухарів.