Мариновані огірки вміє готувати кожна господиня. Дуже смачно буде зі спеціями, листям ягід, з часником, перцем чилі та кетчупом. Ще пікантні огірки вийдуть із лимоном, гірчицею в зернах.

Ділимося рецептом смачних маринованих огірків по-турецьки з гірчицею та лимоном без стерилізації.

Інгредієнти:

  • огірки
  • перець чилі – 1 шт.
  • листя смородини, хрону, вишні, парасольки кропу
  • часник – 3 зуб.
  • гірчиця у зернах
  • перець запашний

Маринад:

  • цукор – 1 ч. л.
  • сіль велика – 1 ст. л.
  • лимон – 1 шт.
  • оцет яблучний – 1 ч. л. 
  • вода

Спосіб приготування:

Миємо огірки, обрізаємо в них кінчики. Нарізаємо перець чилі. У банки викладаємо часник, листя, кріп, гірчицю в зернах, скибочки лимона, зверху викладаємо огірки. Заливаємо окропом та лишаємо на 10 хвилин.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Для маринаду зливаємо воду з банок, додаємо цукор та сіль, вливаємо оцет, доводимо до кипіння.

Заливаємо огірки маринадом, законсервовуємо та перевертаємо банки.