Мариновані огірки вміє готувати кожна господиня. Дуже смачно буде зі спеціями, листям ягід, з часником, перцем чилі та кетчупом. Ще пікантні огірки вийдуть із лимоном, гірчицею в зернах.
Ділимося рецептом смачних маринованих огірків по-турецьки з гірчицею та лимоном без стерилізації.
Інгредієнти:
- огірки
- перець чилі – 1 шт.
- листя смородини, хрону, вишні, парасольки кропу
- часник – 3 зуб.
- гірчиця у зернах
- перець запашний
Маринад:
- цукор – 1 ч. л.
- сіль велика – 1 ст. л.
- лимон – 1 шт.
- оцет яблучний – 1 ч. л.
- вода
Спосіб приготування:
Миємо огірки, обрізаємо в них кінчики. Нарізаємо перець чилі. У банки викладаємо часник, листя, кріп, гірчицю в зернах, скибочки лимона, зверху викладаємо огірки. Заливаємо окропом та лишаємо на 10 хвилин.
ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Для маринаду зливаємо воду з банок, додаємо цукор та сіль, вливаємо оцет, доводимо до кипіння.
Заливаємо огірки маринадом, законсервовуємо та перевертаємо банки.