Ірландська авіакомпанія Ryanair розглядає можливість відновлення рейсів до України до кінця 2023 року, однак це залежить від умов та результатів переговорів з українською стороною щодо часткового відкриття повітряного простору.

Про це повідомив директор Ryanair Майкл О’Лірі в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

О’Лірі зазначив, що компанія розглядає два плани для відновлення польотів до України. Перший план передбачає відкриття повітряного простору негайно після закінчення війни. Другий, більш імовірний, полягає в тому, що невелика кількість рейсів може бути запланована уже наприкінці поточного року.

Очільник Ryanair наголосив, що успіх відновлення польотів залежатиме від зусиль Міністерства інфраструктури України. За його словами, наразі міністерство працює над можливістю відновлення деяких рейсів до Києва та Львова до кінця цього року.

Якщо влаштуються умови безпеки й українська сторона переконає Європейську агенцію авіаційної безпеки (EASA) та страхові компанії, компанія буде готова виконувати ці рейси.

О’Лірі згадав досвід Ізраїлю, де літаки щодня сідають у Тель-Авіві, розташованому лише за 10 хвилин їзди від Західного берега, де ведуться воєнні дії.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Проте, він наголосив, що усі рішення будуть залежати від дотримання необхідних безпекових стандартів та переконливих аргументів, що виконання обмеженого обсягу рейсів до Києва та Львова є безпечним.

Якщо умови будуть виконані, Ryanair з радістю відновить свої польоти до України, пропонуючи пасажирам ще більше можливостей для зручних міжнародних перельотів.