Народні депутати внесли деякі змінити у положення щодо виходу у декретну відпустку для жінок.

Тепер громадянки зможуть самостійно обирати час, коли вони підуть в декрет через вагітність або народження дитини, але обов’язково будуть враховувати медичні показання. Про таке рішення Верховної Ради повідомив нардеп від “Голосу” Ярослав Железняк.

Йдеться про законопроєкт №9271 щодо особливостей використання відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами. Зміни, за які проголосували депутати, дозволять вагітним жінкам обирати дату, коли їм зручно вийти в декрет. Але візьмуть до уваги рекомендації лікарів та самопочуття вагітної.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За словами Железняка, тепер працююча жінка, у якої немає медичних протипоказань, зможе розпочинати декрет пізніше, аніж за 70 (90) днів до ймовірної дати пологів. Це збільшить час відпустки, який породілля проведе після народження дитини.

Згідно із законом, українки мають 126 календарних днів декрету з 1 дитиною та 140 днів, якщо двоє та більше дітей, чи відбулося ускладнення під час пологів.