Окрошка – це холодний суп, який готується переважно у теплий час і подається лише у охолодженому вигляді. Рецепт на кефірі допоможе вам, якщо під рукою немає квасу.

Такий холодний суп виходить освіжаюльним та з легкою кислинкою. А завдяки ковбасі та картоплі досить ситним. У страві є багато кропу, зеленої цибулі, а також огірки та редис. Так що вітаміни та приємний свіжий смак страві забезпечені.

Інгредієнти:

  • картопля – 300 г;
  • яйця – 5 шт.;
  • ковбаса варена – 250 г;
  • кефір – 1 літр;
  • мінеральна вода – 400 мл;
  • сметана – 150 г;
  • огірки свіжі – 300 г;
  • редис – 200 г;
  • зелена цибуля – пучок;
  • кріп – пучок;
  • гірчиця – 1 ст. л;
  • лимонна кислота – 0,5 ч. л;
  • сіль.

Спосіб приготування:

Відварюємо картоплю. Яйця варимо круто. Остужаємо.

Нарізаємо невеликими однаковими кубиками картоплю, яйця, ковбасу, редис, огірки.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Дрібно нарізаємо цибулю та кріп.

У каструлю складаємо усі нарізані інгредієнти. Солимо, додаємо сметану, лимонну кислоту та гірчицю.

Все заливаємо кефіром та мінеральною водою. Перемішуємо. Відправляємо окрошку в холодильник настоятися, на 30 хвилин.