Окрошка – це холодний суп, який готується переважно у теплий час і подається лише у охолодженому вигляді. Рецепт на кефірі допоможе вам, якщо під рукою немає квасу.
Такий холодний суп виходить освіжаюльним та з легкою кислинкою. А завдяки ковбасі та картоплі досить ситним. У страві є багато кропу, зеленої цибулі, а також огірки та редис. Так що вітаміни та приємний свіжий смак страві забезпечені.
Інгредієнти:
- картопля – 300 г;
- яйця – 5 шт.;
- ковбаса варена – 250 г;
- кефір – 1 літр;
- мінеральна вода – 400 мл;
- сметана – 150 г;
- огірки свіжі – 300 г;
- редис – 200 г;
- зелена цибуля – пучок;
- кріп – пучок;
- гірчиця – 1 ст. л;
- лимонна кислота – 0,5 ч. л;
- сіль.
Спосіб приготування:
Відварюємо картоплю. Яйця варимо круто. Остужаємо.
Нарізаємо невеликими однаковими кубиками картоплю, яйця, ковбасу, редис, огірки.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Дрібно нарізаємо цибулю та кріп.
У каструлю складаємо усі нарізані інгредієнти. Солимо, додаємо сметану, лимонну кислоту та гірчицю.
Все заливаємо кефіром та мінеральною водою. Перемішуємо. Відправляємо окрошку в холодильник настоятися, на 30 хвилин.