Молода картопля – дуже ароматна, м’яка, має приємний солодкуватий смак. І крім відварювання її можна запекти. Для того, щоб утворилась золотиста та хрустка скоринка – овоч варто змастити ароматною заправкою з олії та спецій.
Ідея приготування запеченої молодої картоплі в спеціях опублікована на сторінці фудблогерки zhuravlina_cooking в Instagram. Перед запіканням картоплю потрібно трохи привариити.
Інгредієнти:
- молода картопля – 1,5 кг
- сіль – 1-1,5 ч.л. (за смаком) + сіль – 1/2 ч.л.
- копчена паприка – 2 ч.л.
- хмелі-сунелі – 1 ч.л.
- сухий часник – 1 ч.л.
- олія – 60-70 мл
- приправи до картоплі (за бажанням)
Спосіб приготування:
Краще брати для цього рецепту невеличку картоплю.
Для початку чистимо її та добре промиваємо. Перекладаємо в каструлю, заливаємо водою та відварюємо до напівготовності близько 20 хвилин.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Далі олію змішуємо зі спеціями.
Зливаємо з картоплі воду, перекладаємо її у застелену пергаментом форму, заливаємо заправкою та обережно перемішуємо.
Ставимо картоплю в духовку, розігріту до 200 градусів, та запікаємо 15-20 хвилин до золотистої скоринки.