Молода картопля – дуже ароматна, м’яка, має приємний солодкуватий смак. І крім відварювання її можна запекти. Для того, щоб утворилась золотиста та хрустка скоринка – овоч варто змастити ароматною заправкою з олії та спецій. 

Ідея приготування запеченої молодої картоплі в спеціях опублікована на сторінці фудблогерки  zhuravlina_cooking в Instagram. Перед запіканням картоплю потрібно трохи привариити. 

Інгредієнти:

  • молода картопля – 1,5 кг
  • сіль – 1-1,5 ч.л. (за смаком) + сіль – 1/2 ч.л.
  • копчена паприка – 2 ч.л.
  • хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • сухий часник – 1 ч.л.
  • олія – 60-70 мл
  • приправи до картоплі (за бажанням)

Спосіб приготування: 

Краще брати для цього рецепту невеличку картоплю.

Для початку чистимо її та добре промиваємо. Перекладаємо в каструлю, заливаємо водою та відварюємо до напівготовності близько 20 хвилин.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Далі олію змішуємо зі спеціями.

Зливаємо з картоплі воду, перекладаємо її у застелену пергаментом форму, заливаємо заправкою та обережно перемішуємо.

Ставимо картоплю в духовку, розігріту до 200 градусів, та запікаємо 15-20 хвилин до золотистої скоринки.