В Інтернеті ми звикли отримувати послуги, замовляти речі та їжу, проводити різні транзакції. Проте часом такі безневинні дії можуть бути способом заробітку аферистів-шахраїв.

Варто дотримуватися кількох правил безпеки, які допоможуть вберегтися від шахрайських дій та кібератак.

Обирайте надійні магазини в Інтернеті. Спочатку переконайтеся, що продавець на ринку вже тривалий час і має хорошу репутацію. Перевірте відгуки, коли було створено акаунт та політику конфіденційності.

Звертайте увагу на шифрування даних. Перед тим, як вводити якісь власні дані на сайтах, переконайтеся, що вебадреса розпочинається з https:// та наявність замочка в адресному рядку.

Надавайте перевагу складним паролям. Під час створення облікового запису вигадуйте унікальні паролі з використанням малих та великих літер, а також цифр.

Обирайте безпечні платіжні системи. Системи PayPal або Apple Pay мають додаткові рівні безпеки, а ваші дані не будуть розголошуватися Інтернет-магазину.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Користуйтеся захищеним Wi-Fi. Якщо ви використовуєте вільну мережу, то вона може бути незахищеною. Тоді зловмисники можуть отримати доступ до ваших даних. Найкраще використовувати свій Інтернет.

Дивіться на фінансові транзакції. Стежте, аби не було неправомірних списань грошей з ваших карток.

Остерігайтеся спаму та не переходьте на посилання, які вам пропонують.