Малина доволі корисна сезонна ягода, що містить вітаміни С, Е та К, фолієву кислоту, магній, калій та інші корисні речовини.

Антиоксиданти, що містяться в малині, допомагають боротися зі стресом, запобігають пошкодженню клітин і зменшують ризик виникнення хронічних захворювань.

Високий вміст вітаміну С сприяє підтримці імунної системи, зміцненню відповіді організму на інфекції та прискоренню загоєння ран.

Антиоксиданти та фітонутрієнти, що містяться в малині, також можуть сприяти зниженню рівня поганого холестерину, зниженню кров’яного тиску та зменшенню ризику серцево-судинних захворювань.

Багато хто вживає малину одразу з кущів, чи куштує її одразу після того, як купить на ринку чи в магазині, вважаючи, що ягода не контактувала із землею, значить вона чиста.

Однак ягоди малини, як і будь-які інші, рекомендується мити перед вживанням. Оскільки вони можуть бути вкриті брудом, пилом та шкідливими речовинами.

Якщо не мити малину перед вживанням, можуть бути наступні наслідки:

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Малина може містити бактерії, пестициди або залишки хімічних речовин, які можуть бути шкідливими для здоров’я.

Не миті ягоди малини можуть містити мікроорганізми та забруднення, що може призвести до розладів травлення.

Отже, для забезпечення безпеки та максимальної користі рекомендується мити малину перед вживанням. Занурте ягоди в холодну воду на декілька хвилин, обережно промийте та обсушіть їх перед вживанням.