Банош – кукурудзяна каша, яку традиційно готують на заході України. Особливість приготування в тому, що кашу потрібно перемішувати лише дерев’яною ложкою і лише в одному напрямку.

Це ароматна густа каша з кукурудзяної крупи, зварена на молоці з додаванням домашньої сметани.

Інгредієнти:

  • кукурудзяна крупа (дрібна) – 200 г;
  • молоко – 400 г;
  • сметана – 500 г;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • сало – 200 г;
  • бринза;
  • зелень (кріп, петрушка);
  • сіль.

Спосіб приготування:

У сотейник із товстим дном виливаємо сметану, молоко. Додаємо сіль та цукор. Доводимо до кипіння. Тонким цівком всипаємо кукурудзяну крупу, постійно помішуючи дерев’яною ложкою в одному напрямку. Зменшуємо вогонь до мінімуму, кашу безперервно помішуємо. Через п’ять – вісім хвилин на поверхні каші виступить олія, в цей момент знімаємо сотейник із плити. Накриваємо кришкою та даємо настоятися десять хвилин.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Сало нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо на сухій сковороді до золотистої скоринки.

Готову кашу викладаємо на тарілку, зверху додаємо шкварки та посипаємо бринзою та зеленню.