Банош – кукурудзяна каша, яку традиційно готують на заході України. Особливість приготування в тому, що кашу потрібно перемішувати лише дерев’яною ложкою і лише в одному напрямку.
Це ароматна густа каша з кукурудзяної крупи, зварена на молоці з додаванням домашньої сметани.
Інгредієнти:
- кукурудзяна крупа (дрібна) – 200 г;
- молоко – 400 г;
- сметана – 500 г;
- цукор – 1 ч. л.;
- сало – 200 г;
- бринза;
- зелень (кріп, петрушка);
- сіль.
Спосіб приготування:
У сотейник із товстим дном виливаємо сметану, молоко. Додаємо сіль та цукор. Доводимо до кипіння. Тонким цівком всипаємо кукурудзяну крупу, постійно помішуючи дерев’яною ложкою в одному напрямку. Зменшуємо вогонь до мінімуму, кашу безперервно помішуємо. Через п’ять – вісім хвилин на поверхні каші виступить олія, в цей момент знімаємо сотейник із плити. Накриваємо кришкою та даємо настоятися десять хвилин.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Сало нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо на сухій сковороді до золотистої скоринки.
Готову кашу викладаємо на тарілку, зверху додаємо шкварки та посипаємо бринзою та зеленню.