Варені яйця є основою безлічі страв, та й самі по собі є самодостатнім продуктом, придатним для здорового перекусу. Але дуже часто яйця буває складно очистити від шкаралупи – вона кришиться і погано відокремлюється від білка.

При очищенні одного яйця це не стане проблемою, але якщо потрібно провести таку процедуру з десятком, часу може піти багато.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Допомогти у такій ситуації може найпростіший лайфхак. Завдяки йому яйце можна почистити за кілька секунд.

Все, що для цього потрібно — це склянка і трохи холодної води. Зварене яйце слід опустити в ємність, набрати в неї води і злегка струсити. Після цього шкаралупа почне відокремлюватись буквально сама.