45-й президент США Дональд Трамп отримав ще одне “історичне звинувачення”, тепер правоохоронці звинувачують його за сімома пунктами.

Як повідомляє CNN, мільярдера підозрюють у розслідуванні секретних документів спеціального прокурора.

Розслідування “справи Трампа” веде спеціальний прокурор Джек Сміт. Вона стосується документів національної безпеки, що були вилучені на віллі Трампа у Мар-а-Лаго та в інших місцях. Прокурори намагаються дізнатися, чи дійсно 45-й президент США або його помічники вчиняли злочини, зберігаючи документи після того, як президентство Трампа завершилося.

Оскільки це були конфіденційні державні документи, Трамп не мав законного права зберігати їх поза резиденцією.

За даними CNN, наразі Трампа звинуватили за семи пунктами, серед яких є змова. Однак обвинувальний висновок залишається закритим.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Сторона Трампа – він сам та його захисники – заперечують усі обвинувачення. Вони називають розслідування політичним, оскільки у 2024 році Трамп мав намір балотуватися у президенти вдруге.

Однак прокуратура вже викликала Трампа до Федерального суду в Маямі на 13 червня. Очікується, що йому там висунуть федеральні звинувачення від спеціального прокурора.