Індонезія розробила новий мирний план для Росії та України, який міг би призвести до закінчення війни.

В країні вважають, що сторонам треба утворити демілітаризовану зону, припинити вогонь, затвердити “позиції сторін”. А ще в Індонезії вважають, що Україна та Росія мають “спірні території”.

Міністр оборони Індонезії Прабово Субіанто, як передає Reuters, під час виступу на конференції з оборони Shangri-La Dialogue у Сінгапурі запропонував ухвалити декларацію із закликом припинити війну.

Субіанто вважає, що Україні та Росії треба провести “референдуми під егідою ООН” аби визначити долю Криму, Луганської та Донецької областей (історичних територій України).

Міністр також заявив, що Індонезія готова ввести миротворчі війська на територію України.

Тим часом представник МЗС України Олег Ніколенко відкинув пропозицію Субіанто, нагадавши йому, що Україна спірних територій не має, а є лише факт окупації Росією наших земель:

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Ми цінуємо увагу, яку… Індонезія приділяє питанню відновлення миру в Україні.
Водночас між Україною та Російською Федерацією немає спірних територій, аби там проводити референдуми. Здійснивши акт агресії, РФ окупувала Крим, частини Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Факт — зафіксованих в офіційних документах ООН”, – написав він у Фейсбуці.

Ніколенко додав, що російська армія на окупованих українських землях здійснює воєнні злочини та геноцид.