Хліб – один з основних продуктів харчування, тож важливо слідкувати, щоб він завжди був в наявності вдома. Найсмачнішим є свіжий, нещодавно випечений хліб.

Хлібниця не є ідеальним засобом від черствості, а у целофановому пакеті тісто швидко може покритися пліснявою. У народі кажуть, що хліб навіть можна заморожувати – це один з найкращих способів зберегти свіжість. 

Заморожений хліб довше зберігатиме приємну текстуру та смакові якості. Для заморозки зазвичай обирають нещодавно приготований, але не теплий хліб. Найкраще придбати його у пекарнях або у супермаркетах із власною випічкою. Фасовані тости та пакетовані батони заморожувати не рекомендують.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Під впливом низьких температур хліб довше залишатиметься свіжим. Однак не варто класти у морозильну камеру цілу буханку. Найкраще нарізати хліб на порційні шматочки та обмотати їх харчовою плівкою.

Перед вживанням хліб варто прогріти в духовці або лишити його мінімум на 30 хвилин при кімнатній температурі.