Українські пенсіонери вже з 1 червня отримають додаткові виплати. Згідно з інформацією, наданою директором департаменту Пенсійного фонду України Оленою Охріменко, деякі громадяни отримають додатково від 150 до 1500 гривень.

За інформацією представниці ПФУ, пенсіонер, які працюють, отримають перераховані виплати, вони будуть вищими ніж зазвичай. Зокрема, це будуть громадяни, які після призначення пенсійних виплат чи після перерахунку, який відбувся раніше, працювали протягом останніх двох років. А також ті громадяни, які після попереднього перерахунку пенсій чи після їх призначення пройшли період не менший ніж 24 місяці.

Збільшені виплати мають отримати й українські пенсіонери, яким виплати перераховували два роки поспіль, і які працювали протягом певного часу, а потім звільнилися з роботи. Їм буде враховано ті місяці роботи.

Охріменко нагадала, що розмір пенсій залежить від страхового стажу та зарплати. Тому підвищення виплат для кожного пенсіонера буде різним. Дехто буде отримувати на 100 гривень більше, а дехто й на 1 200 грн.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Тобто все залежить від того, які показники людина мала, працюючи два останні роки на роботі. Окрім того, враховується і заробітна плата, починаючи з 1 липня 2000 року”, – додала представниця ПФУ.

До речі, наступного разу пенсійні виплати будуть підвищені у липні поточного року.