На блокпосту в Києві вночі 26 травня суддя Макарівського райсуду Олексій Тандир за кермом Lexus перевищив дозволену швидкість та влетів у нацгвардійця Вадима Бондаренка. 23-річний військовий, який виховував трьох дітей, помер від отриманих травм.

Очевидці ДТП стверджують, що суддя сів за кермо напідпитку. У мережі з’явилося відео, де суддя після ДТП сидить на узбіччі, а невідомий чоловік (можливо, пасажир судді) дає йому попити, оскільки “Тандир почувається зле”. Він попросив викликати для судді бригаду швидкої допомоги.

Олексій Тандир, який на смерть збив військовослужбовця, є кандидатом юридичних наук та членом Асоціації правників України. Понад 12 років він працює у суддівській системі.

Після ДТП відкрилися деякі подробиці його біографії. Зокрема, повідомлялося, що скандальний суддя має значну кількість закритих справ, які стосувалися водіння авто у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Його звинувачують у тому, що Тандир свого часу “відмазав” від покарання суддю Київської області Дмитра Усатого, який п’яним сів за кермо та вчинив ДТП.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Журналістам вдалося дізнатися, що Тандир після ДТП навіть не намагався зв’язатися з родичами загиблого та запропонувати допомогу родині своєї жертви.

Батьки загиблого розповіли, що суддя навіть не просив вибачення за свій вчинок. Хоча 27 травня під час суду Тандир визнав провину й перепросив за смерть 23-річного нацгвардійця.