Російська Федерація отримує допомогу у військовому забезпеченні від європейських компаній. Росія отримує з Польщі, Естонії, Німеччини, Франції, Швейцарії, Угорщини, Словаччини, Італії, Литви, Австрії мікросхеми для своїх ракет. А ще двигуни для бойових кораблів, з яких запускає ракети по Україні.

Журналісти видання The Insider з’ясували, що окремі компанії також одягають російських солдат, зокрема, виготовляють для них взуття та бронежилети. А ще Росія отримує від європейських виробників гільзи та детонатори.

Зазначається, що попри санкції поставки товарів військового призначення до Росії з країн ЄС не припиняються.

Зокрема, пише видання, німецька компанія Vansped Logistics постачала компанії “Стан” (Москва) обладнання для ливарного виробництва. Хоча це ТОВ входить до держкорпорації “Ростех”.

Компанія “Стан” забезпечує оборонні підприємства Росії технічним переозброєнням літаків військової авіації та постачає обладнання для “ВО “Стріла”, яке виробляє протикорабельні ракети.

“Європейські постачальники буквально взувають російських солдатів. Ростовська фірма “Донобувь” прямо на своєму сайті повідомляє, що є постачальником міноборони. Підприємство шиє військові берці і минулого року повністю перекваліфікувалося на випуск продукції під потреби армії. На ярликах берців зазначена буква “Z”, – повідомляється у розслідуванні.

У The Insider з’ясували, що італійські та німецькі фірми забезпечують сировиною російські підприємства з пошиття взуття для солдатів. “1,3 тонни шкіри зі шкір великої рогатої худоби виробник взуття для військових отримав минулого літа від Conceria Cervinia з Верони. Інші постачальники “Фарадея” – словацькі фірми Export-Import і MONETA SK spol”, – йдеться у матеріалі.

Стало відомо й про співпрацю компанії з Франції Radiall S.A. з одним з найбільших підрядників держкорпорації “Роскосмос”.

А французька компанія Marchante забезпечила технічними виробами російську компанію з виготовлення зброї.

Журналісти до того ж з’ясували, що компанія Marker Nordic Ou з Естонії забезпечувала оборонному підряднику АТ “Ломо” з РФ волоконно-оптичні джгути та промисловий клей. Їх використовують на Росії для виробництва оптичних систем для флоту.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Причетною до постачань Росії військового обладнання була й “нейтральна” Швейцарія. Зокрема, фірма E-tec Interconnect AG продавала АТ НТЦ “Модуль” (оборонний підрядник) електричне ж обладнання. Також фірма зі Швейцарії Sipavag AG продавала АТ “Коломенський завод” частини для двигунів типу Д500 (призначені для військово-морського флоту РФ).

Цей же “Коломенський завод” отримував з Німеччини та Австрії необхідне обладнання для виробництва двигунів на воєнні кораблі.

“Санкції проти російських оборонних компаній не заважають західним постачанням. Необхідне обладнання імпортують військові підрядники, що уникнули потрапляння до санкційних списків. Європейські бізнесмени продають товари російським фірмам, які забезпечують”, – резюмує The Insider.