Представники британського глави уряду Ріші Сунака відреагували на нібито заборону Європейської мовної спілки виступати з промовою під час проведення пісенного конкурсу “Євробачення-2023” українському лідеру Володимиру Зеленському.

У прем’єра розчаровані таким рішенням, повідомляє The Guardian. Оскільки Сунак переконаний у доречності виступу Зеленського на заході.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Британці наголосили, що нині українці борються за фундаментальні цінності, за свою свободу та життя. Саме з цієї причини Україна минулого року здобула перемогу, а участь росії було зупинено.

Проте на Даунінг-стріт не планують втручатися у ситуацію з британський мовником. Проте в Офісі президента України не підтвердили цю ситуацію, оскільки нібито звернень від президента та його команди щодо промови до організаторів Євробачення не було.