Російські військові, намагаючись захиститися від українських дронів, вдаються до кустарних методів модернізації танків. Зокрема, вони накривають їх залізними конструкціями, схожими на труни.

За словами офіцера “Легіону Свободи” Сергія Воронова, окупанти використовують такий “захист” на Донбасі, намагаючись наступати на Красногорівку та Новомихайлівку.

“Вони намагаються навішувати на танк додатковий захист, але так, щоб під цим захистом сховалися ще й десантники”, – розповів Воронов.

Військовий експерт Олександр Коваленко зазначає, що створення таких “трун” свідчить про панічний настрій окупантів.

“Не вперше вже помічаю, що, створюючи різного роду надбудови, прагнучи захистити танк від дронів, в рембатах РОВ не звертають увагу на обертання вежі. І справді, навіщо воно? Зменшення огляду, а часом істотне зниження мобільності”, – написав він.

Журналіст Андрій Цаплієнко додає, що росіяни обшивають танки металевими пластинами та встановлюють РЕБ, але башта в таких конструкціях не повертається.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Черепахоподібний танк під час відбиття штурму вцілів і повернувся на свої позиції, але ефективність таких “технологій” сумнівна”, – зауважив Цаплієнко.

Експерти підкреслюють, що подібні кустарні методи модернізації танків не роблять їх значно стійкішими до українських дронів, а лише знижують мобільність та бойову ефективність.