Сало для багатьох українців — продукт, який є на столі щодня. І це не дивно, адже крім смакових якостей сало також може похвалитися великою кількістю поживних речовин, тому розумне споживання даного продукту корисне для організму.

Але їсти можна далеко не всі види сала. Наприклад, дуже шкідливим вважається копчене та смажене сало, через яке можуть розвиватися серйозні недуги.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Збільшується ризик панкреатиту, холециститу, каменів у жовчному міхурі, збільшеного рівня холестерину в крові”, – повідомляють експерти.

У той же час найкориснішими прийнято вважати солоне сало, адже такий вид приготування дозволяє залишити в продукті максимум корисних речовин.