Мінкульт продовжує повертати історичні пам’ятки Києво-Печерської лаври та проводити інспектування будівель, які орендували представники Української православної церкви Московського патріархату.

Промосковські попи відмовляються виїжджати та навіть показово провели причастя для вірян через ворота.

Відтак, комісія знайшла знахідки, що здивують кожного. Серед них: оголошення, у якому пропонували здати гроші на храм в Білорусі; книги РПЦ та буклети із розташуванням російських храмів.

Також комісія Мінкульту пробралася на дзвіницю над галереєю до ближніх печер, де був історичний Дзвін Івана Мазепи. Там бачила, що місце просто закидали сміттям та пляшками з алкоголю.

В галереї біля ближніх печер комісія побачила, що історичне місце було закинуте сміттям та перетворено на торгову точку. Там досі висять плакати священників, які ще в 2014 році вирішили стати на бік російських терористів, та оголошення про допомогу чоловічому монастирю в Криму. Комісія навіть помітила візитку монаха УПЦ МП, де вказана електронна пошта на mail.ru, а сам він мешкає у тимчасово окупованому Мелітопольському районі Запорізької області.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У незаконно облаштованому МАФі продавали церковну літературу РПЦ, а в збірках пісень знайшли заклики до приходу “руського міра”. Не обійшлося без чорної бухгалтерії.