У середу, 29 березня, відбувся останній день Московського патріархату у стінах Києво-Печерської Лаври. Вже наступної доби церковники з числа Російської православної церкви, рішенням Міністерства культури, мають звільнити територію державного заповідника.

Як повідомляє «Главком», пройшов цей день для УПЦ МП досить насичено. На території святині зібралося багато парафіян, відбулася молитва.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За даними журналістів, які перебувають на місці, владика Павло, який має в народі прізвисько «Паша Мерседес», не ховаючись, закликав віруючих завтра знову з’явитися до Лаври, щоб провести літургію.

Тобто, незважаючи на вимогу держави звільнити стіни Лаври 29 березня, церковна верхівка закликає і надалі проводити богослужіння. При цьому всі цінності та майно УПЦ МП уже котрий день вивозить у невідомому напрямку.