Роман Пінчук, онук другого президента України Леоніда Кучми, у 2023 році святкує своє 32-річчя. Він закінчив престижні школи та університети в Британії та США, працював у трубно-колісній компанії “Інтерпайп”, а зараз є членом правління бізнес-групи EastOne.

Роман народився у 1991 році в Києві. Його батько, Ігор Франчук, був першим чоловіком Олени Пінчук, доньки Кучми. Коли Олена та Ігор розлучилися, донька Кучми вийшла заміж за Віктора Пінчука – одного з найбагатших людей України. Згодом Роман теж змінив прізвище на Пінчук.

У 2003 році Роман став відомим на всю країну, коли разом із дідусем Леонідом Кучмою з’явився у новорічному привітанні для українців. Відео, на якому маленький Роман сором’язливо сидить біля Кучми та гладить собаку, викликало справжній ажіотаж, адже ще жодне звернення президент не записував поруч з ким-небудь зі своєї родини.

Роман у 18 років закінчив престижну школу Sevenoaks у Великій Британії. Потім він вступив до Університету Карнегі-Меллон у США, де вивчав бізнес.

У 2017 році Пінчук працював у Х’юстоні у складі команди працівників “Інтерпайпу”, яка відновлювала житлові будинки після урагану Харві.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У 2016 році Роман Пінчук розпочав роботу в бізнес-групі EastOne, яка належить його родині. Він є членом правління групи та займається інвестиціями.

Роман Пінчук одружений з Марією Гнашук. Їхні спільні фото можна побачити на сторінках пари у соцмережах.