Пельмені – одна з найпопулярніших «швидких» страв. Приготувати їх за лічені хвилини може, мабуть, кожен. Але далеко не всі знають про хитрість досвідчених господинь, завдяки якому пельмені можуть стати ще смачнішими.

Йдеться про замочування пельменів у прохолодній воді, яке необхідно провести за пару хвилин до початку варіння. За словами кулінарів, така процедура дозволяє страві краще проваритись.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Вся справа в тому, що таким чином досягається ефект плавного розморожування, і тоді пельмені готуються рівномірно, а тісто не лопається, завдяки чому м’ясне наповнення залишається всередині.

Також важливо пам’ятати, що пельмені, всупереч поширеній думці, не потрібно кидати в окріп. За правилами відправляти їх варто в теплу воду, адже інакше пельмені можуть почати розварюватися на очах.