В останні дні у багатьох на слуху новина про доручення Володимира Зеленського розглянути можливість офіційного перейменування Росії на Московію. Таке завдання глава держави поставив прем’єр-міністру після того, як петиція з відповідною пропозицією набрала потрібну кількість голосів українців.

У Росії, природно, відразу заволали, що такий вчинок є черговим свідченням «створення з України анти-Росії».

В істориків, у свою чергу, з цього приводу інша думка.

Справа в тому, що назва Московія для територій на північний схід від сучасної України є цілком природною — у Росію ці землі були перейменовані лише за Петра Великого.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Для цього московити навіть створили цілий пантеон міфів, які свідчать, що вони є істинними слов’янами і спадкоємцями давньої Русі.

Для перетворення цього міфу на подобу правди довелося переписати ще дивом уцілілі стародавні літописи, які володарі Московського улусу Золотої орди почали цілеспрямовано знищувати ще з часів Івана Грозного.