Відомий український журналіст, письменник та військовослужбовець ЗСУ Станіслав Асєєв вдруге за час повномасштабної війни отримав поранення на фронті. Про це він повідомив у соцмережі Х.

Асєєв виклав фото уламків снарядів, які його поцілили, та написав: “Knock knock knocking on heaven’s door… Зі мною знову трапилося диво. Цей уламок снаряда увійшов у шию, не попав по артерії, застряг у м’яких тканинах. А уламок, що поцілив у груди, не пробив легень. Ще один витягли з мого вуха. Тож зі мною все гаразд”.

Це вже друге поранення Асєєва за час війни. 1 травня він також отримав контузію і був госпіталізований.

Станіслав Асєєв – український письменник, журналіст і блогер, член Українського ПЕН. У 2014 році він розпочав роботу журналістом у зоні бойових дій на Донбасі. У 2017 році під псевдонімом “Станіслав Васін” він робив репортажі для “Радіо Свобода” з окупованої бойовиками “ДНР” території.

У червні того ж року Асєєва затримали бойовики “ДНР” і звинуватили у шпигунстві. Протягом 28 місяців він перебував у полоні, де зазнав тортур.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У 2019 році Асєєва звільнили з полону. Він видав книгу ““Світлий Шлях”: Історія одного концтабору”, де розповів про свій досвід ув’язнення.

У березні 2024 року Асєєв мобілізувався до лав Збройних сил України і пішов на фронт.