Карпатські лиганці — це традиційна українська страва, яка дуже давня, проте досі дуже популярна, особливо серед мешканців Карпат. Вона ще називається “гуцульські книдлі”.

Лиганці нагадують ліниві вареники, але вони мають начинку.

Ці вареники виходять ніжними та соковитими, а манка надає їм стійкості.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Сир кисломолочний – 400 г
  • Манка – 300 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль — до свого смаку
  • Чорний перець — на смак
  • Зелень для начинки – за бажанням

Приготування:

  1. Картоплю треба відварити в мундирі, почистити та розім’яти в пюре.
  2. Сир розім’яти вилкою, посолити, додати улюблених приправ.
  3. У картопляне пюре додати сир, манку, яйце, сіль і перець. Ретельно перемішати.
  4. З отриманої маси сформувати вареники й додати начинку з сиру.
  5. Варити вареники в підсоленій воді до готовності.

Подача:

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Вареники подавати з вершковим маслом, сметаною або соусом. На Закарпатті до цих вареників смажать дрібні шкварки й додають часник.

Книдлі можна приготувати з будь-якою начинкою, наприклад, з м’ясом, капустою або грибами.

https://youtu.be/Y5-d41J0xls?feature=shared