Українські кіберфахівці спільно з Головним управлінням розвідки (ГУР) Міністерства оборони України провели масштабну кібератаку на російські компанії, які підтримують війну проти України.

Метою атаки стало знищення важливих даних та обладнання; паралізація роботи; завдання збитків та створення проблем для функціонування російських компаній.

За тиждень кіберфахівці спільно з ГУР завдали шкоди наступним цілям:

Компанія “OrbitSoft”: розробник програмного забезпечення, який виконував контракти для російської окупаційної армії. У компанії знищено понад 100 терабайтів даних.

Компанія “Orient Systems”: розробник та постачальник обладнання для навігації. Вона співпрацювала з виробниками російської військової техніки, зокрема БПЛА. На серверах “Orient Systems” знищено всі дані.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Інтернет-провайдери “Линктелеком НН” та “Аксесс Телеком” у м. Нижній Новгород: Усі дані на 19 серверах цих провайдерів знищено.

Окрім того, абонентам цих провайдерів надіслано листи з попередженням про неминучу розплату за підтримку війни проти України.