Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, звільнений з російського полону 28 червня, оголосив про свою готовність долучитися до зусиль з визволення інших українських політв’язнів.

“Я особисто готовий з цього моменту долучитися до того, щоб повернути їх якнайшвидше додому”, – сказав Джелял після прибуття в Україну.

Він зазначив, що в Росії все ще незаконно утримуються “багато чудових, справжніх, патріотичних хлопців і дівчат, які чекають на звільнення”.

Джелял висловив подяку всім, хто його зустрічав, і заявив, що “дуже радий опинитися на рідній землі”.

Звільнення Джеляла стало радісною подією для його сім’ї та друзів, а також для всієї України.

“Це радісна новина для українських сімей та надія на те, що такі повернення відбуватимуться надалі”, – зазначив Дмитро Лубінець, Уповноважений з питань зниклих безвісти, заручників та полонених.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Нагадаємо, що Наріман Джелял був засуджений до 17 років позбавлення волі у колонії суворого режиму окупаційним “судом” в Криму за сфабрикованою справою про “диверсію на газопроводі”.

Разом з ним несправедливо засудили братів Азіза та Асана Ахтемових, які також отримали значні терміни ув’язнення.