Лідер гурту “Друга ріка” Валерій Харчишин відверто поділився трагічною історією про хворобу свого 16-річного сина Євгена. 

В інтерв’ю Славі Дьоміну співак розповів про невиліковне захворювання, з яким бореться його син, та про те, як воно змінило життя всієї родини.

Спочатку Євген розвивався так само як і його однолітки. Проте згодом у нього почали проявлятися ознаки нейропсихіатрії, що поєднує в собі різні розлади. Це захворювання не піддається лікуванню, і родина Харчишина змушена вчитися жити з новою реальністю.

“Це не аутизм, це набагато гірше. Це нейропсихіатрія, одне з захворювань, яке почали діагностувати лише у 2010-х роках. Це сукупність поведінкових та інших розладів, до яких додається автоімунна проблема. У нього також синдром Туретта, ознаки гострого психозу, біполярний розлад, синдром дефіциту уваги, манії та багато іншого”, – розповів Харчишин.

За словами співака, хвороба сина проявляється у неспокійній поведінці, агресії, безсонні та вибухах емоцій. “Він може не спати добу, а потім раптово заснути вдень. Він може кричати годинами. Це дуже складно і динамічно розвивається”, – поділився Валерій.

Недуга Євгена до кінця не досліджена, тому лікування проводиться комплексом методів. Сім’я Харчишина сподівалося, що пубертатний період може позитивно вплинути на стан сина, але, на жаль, покращення не настало.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Нам потрібно готуватися до того, що він буде таким все життя”, – з сумом констатував співак.

Валерій Харчишин зізнався, що пережити хворобу сина набагато важче, ніж втрату близької людини. “Я знаю, що таке смерть. Я втрачав багато людей, і близьких людей, дуже близьких. Але пережити смерть близької людини, дорослої людини, це набагато легше, ніж пережити хворобу сина, коли він стає іншим”, – емоційно сказав музикант.