У США завершився перший тур дебатів між Дональдом Трампом та Джозефом Байденом. Вони обговорили проблеми економіки, міграцію, війну в Україні та міжнародну політику. 

Трамп заявляв, що виведення американських військ з Афганістану було “найганебнішим моментом в історії країни”. На його думку, це підштовхнуло Росію до вторгнення в Україну. Байден у відповідь назвав це брехнею.

Потім Трамп сказав, що Байдена не поважають лідери РФ, Китаю та КНДР. На що чинний президент США відповів, що саме Трамп доведе до нової світової війни. Байден наголосив: Путін нападе на Польщу, якщо зможе захопити Україну.

Трамп під час дебатів стверджував, що врегулює конфлікт в Україні у разі своєї перемоги ще до офіційного вступу на посаду, і заявив, що умови миру, висунуті Путіним, є неприйнятними.

Російська сторона вже висловилася з приводу передвиборчих дебатів кандидатів у президенти США.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков зазначив, що російська влада має багато питань, які дійсно важливі саме для Росії, а ці дебати не є подією повістки Москви.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Дебати у Сполучених Штатах до категорії головних питань порядку денного не належать ніяк”, – наголосив представник Кремля.

Водночас він запевнив, що російська сторона ознайомиться із заявами, зробленими під час передвиборчих дебатів у США.