Сало є одним із найпопулярніших страв у нашій країні, тому в тому чи іншому вигляді м’ясний делікатес періодично присутній на столі у більшості людей.
Але виявляється, що сало – це не тільки смачно, а й дуже корисно.
Як пояснила нутриціолог Анастасія Голобородько, в даному продукті містяться вітаміни A, D, E, омега 3, і омега 6, і омега 9, селен, а також лецитин.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Все це робить сало продуктом, який слід їсти регулярно.
Але важливо розуміти, що сало належить до категорії насичених жирів, а це означає, що переїдати його не варто. Слід обмежитися порцією 10-30 грамів на день. При цьому найшкідливішим вважається смажене сало, яке у такому вигляді стає перенасиченим канцерогенами.