Правоохоронці в Одесі викрили мережу блогерів, які працювали на російські спецслужби. Вони намагалися зірвати мобілізацію, зливаючи розташування українських військових та поширюючи дезінформацію.

За даними слідства, група блогерів знімала провокаційні відео, публікувала фейкові повідомлення про українських військових та представників ТЦК, а також поширювала координати блокпостів та маршрути переміщення мобільних груп місцевих військкоматів.

Серед затриманих:

Подружжя одеситів, яке зливало локації ЗСУ до проросійського телеграм-каналу з аудиторією понад 200 тисяч користувачів. Цей канал, за даними СБУ, адмініструють представники ФСБ.

Один з мешканців Одеси, який також зливав інформацію цьому телеграм-каналу.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Чотири одесити, які зривали мобілізацію через публікації в спеціальних групах та чат-ботах месенджерів. Один з них адміністрував регіональний телеграм-канал з 15-тисячною аудиторією, де публікував локації військовослужбовців ТЦК та закликав до підривної діяльності на користь Росії.

Затриманим загрожує до восьми років позбавлення волі.