Мілітаризація Криму, якою країна-агресора займалася роками після анексії, не призвела до того, що місцеве населення може відчувати себе у безпеці. Навпаки, тепер саме люди використовуються Москвою як «живий щит» для прикриття стратегічно важливих військових об’єктів.

Як звернув увагу політолог Борис Тізенгаузен, свідченням цього є ситуація із вибухом на пляжі Учкуївка, де загинули люди.

За 2 кілометри від місця, де влітку спостерігається велике скупчення людей, розташований один із комплексів ППО РФ і по ньому завдавали ударів Сили оборони України. Внаслідок знищення однієї з наших ракет сталося падіння уламків, яке і стало причиною того, що сталося.

За словами Тизенгаузена, всі пляжні зони в радіусі 5 кілометрів від потенційних військових цілей мають бути закритими, але Кремлю начхати на безпеку кримчан, тому на півострові навіть немає нормальних бомбосховищ.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Втім, ракети ATACMS долітають до Криму за лічені хвилини, тож тепер усі росіяни в паніці.

“Відео запуску цих ракет так обурило росіян, навіть Медведєв виліз зі свого холодильника і заявив, що це дуже страшно”, – нагадав політолог.