Після окупації Маріуполя російськими військовими в багатьох пошкоджених будинках було відремонтовано лише фасади. Внутрішній стан квартир залишився навіть гіршим, ніж до окупації. Одна з мешканок міста показала фотографії свого житла, яке загарбники перетворили на звалище.

Жінка емоційно відреагувала на побачене, оскільки в її колись затишній квартирі на бульварі Хмельницького, 20А, жили її загибла маленька дочка та чоловік. Історію маріупольчанки та фотографії її квартири оприлюднив Telegram-канал Маріупольської міської ради.

Мешканка була шокована та обурена ставленням російських військових до українського майна. Вона знайшла свою квартиру завалену сміттям, зокрема пляшками з-під пива, залишеними російськими робітниками під час так званого ремонту.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Мало того, що її ніхто не ремонтує, то це тепер ще й сміття. У цій квартирі жила моя загибла маленька донька й чоловік… Тепер із цієї квартири вирішили зробити сарай і там жерти та пити, заходити на чужу власність”, – заявила жінка.

Маріупольська міськрада повідомила, що мешканці обурені ситуацією, адже їхні домівки перетворили на звалище, а відремонтовано було лише фасад. Окупанти продовжують наживатися на трагедії маріупольців, створюючи видимість ремонту, тоді як фактично залишають помешкання у жахливому стані. За документами ж, ремонт у будинках вважається виконаним повністю.