Російський диктатор Володимир Путін боїться негативного сприйняття в російському соціумі, для нього важлива внутрішня стабільність. Це одна з причин, чому в РФ досі не оголосили мобілізації. 

Про це заявив очільник українського ГУР Кирило Буданов під час онлайн-лекції в Школі управління ім. Джона Ф. Кеннеді Гарвардського університету

“Для Путіна найбільш важливо – це внутрішня стабільність, тому на питання контролю за ЗМІ, питання роботи з соціумом, контролю мас вони витрачають все, що тільки можливо уявити – не тільки кошти. Це, до речі, один з основних аспектів чому РФ не йде на нову відкриту хвилю мобілізації”, – наголосив він.

З його слів, для подолання руйнівного ефекту пропаганди всередині Російської Федерації необхідний форс-мажор, або тривала робота, яка принесене результат через десятиліття.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Тут неможливий ані корейський, ані молдовський, ані німецький сценарії — усе це не спрацює. Тут має поставитись крапка один раз і назавжди”, – заявив Буданов. 

Головний український розвідник також висловив думки про нинішній світовий порядок, виклики і загрози для глобальної безпеки. З його слів, “нині є всі ознаки руйнації світового порядку, створеного після Другої світової війни”. Він зауважив, що війна Росії проти України – “яскраве свідчення того, як одна людина підірвала систему світової безпеки”.