Баклажани – ідеальні овочі для приготування закусок, а також ікри, намазок, салатів та крем-супів. Ще їх можна смачно запікати із сиром, робити рагу.

Кулінарка Валерія поділилася в Instagram рецептом дуже простої у приготуванні намазки з баклажанів.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Плавлений сирок – 2 шт.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Сік лимону/лайма – за смаком 
  • Сіль/суміш перців – за смаком 

Спосіб приготування:

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Баклажани миємо, нарізаємо довільно, посипаємо спеціями, поливаємо олією, додаємо часник і запікаємо до м’якості.

Перекладаємо готові баклажани в блендер, додаємо сік лимона, плавлений сир, сіль, перець та перебиваємо. Хліб підсмажуємо та намазуємо намазку.