Баклажани – ідеальні овочі для приготування закусок, а також ікри, намазок, салатів та крем-супів. Ще їх можна смачно запікати із сиром, робити рагу.
Кулінарка Валерія поділилася в Instagram рецептом дуже простої у приготуванні намазки з баклажанів.
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 шт.
- Плавлений сирок – 2 шт.
- Часник – 3-4 зуб.
- Сік лимону/лайма – за смаком
- Сіль/суміш перців – за смаком
Спосіб приготування:
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Баклажани миємо, нарізаємо довільно, посипаємо спеціями, поливаємо олією, додаємо часник і запікаємо до м’якості.
Перекладаємо готові баклажани в блендер, додаємо сік лимона, плавлений сир, сіль, перець та перебиваємо. Хліб підсмажуємо та намазуємо намазку.