Останнім часом у мережі шириться інформація про будівництво нової залізниці, яка має з’єднати окуповані Маріуполь та Крим.

Деякі джерела стверджують, що дорога пролягатиме вздовж Азовського узбережжя. Проте, українські OSINT-аналітики з DeepState спростували цю інформацію.

Аналітики DeepState, які давно стежать за розвитком залізничної інфраструктури в регіоні, не виявили жодних ознак будівництва нової залізниці вздовж узбережжя Азовського моря в напрямку Криму.

Ймовірно, інформацію про цю лінію плутають з іншими будівельними роботами, які ведуться в регіоні.

Натомість DeepState підтверджує будівництво залізничної ділянки між окупованими селищами Маловодне та Бурне Донецької області. Цей проєкт близький до завершення, і очікується, що нова залізниця, яка з’єднає Таганрог та Ростов з Маріуполем, буде запущена найближчим часом.

За словами аналітиків, 60-кілометрова ділянка забезпечить залізничне сполучення для перекидання військ, слугуючи альтернативою проблемним автомобільним маршрутам.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Варто зазначити, що вже існує залізничне сполучення між Кримом, Мелітополем, Верхнім Токмаком Другим, Бердянськом, Волновахою та Маріуполем. Проте, через близькість цієї гілки до лінії фронту, її використання для військових цілей є малоймовірним.

Таким чином, інформація про будівництво нової залізниці з Маріуполя до Криму вздовж Азовського узбережжя не відповідає дійсності. Натомість ведеться будівництво залізничної ділянки, яка з’єднає Таганрог та Маріуполь, що може мати значне військове значення.