Чай є найпопулярнішим напоєм серед українців, переважаючи за кількістю споживачів навіть каву. При цьому багато хто з нас, насолоджуючись черговою чашкою напою, припускаються однієї великої помилки.

Справа в тому, що чай можна вживати без шкоди для здоров’я тільки в першу годину після заварювання. Згодом у ньому починають відбуватися зміни, які перетворюють цілющий напій на справжню отруту.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Як пояснюють фахівці, під впливом навколишнього середовища в заварці починають утворюватися азотисті сполуки та дубильні речовини, а поверхня напою покривається оксидною плівкою.

Всі ці компоненти руйнівні для шлунково-кишкового тракту та печінки. Що стосується плівки на поверхні рідини, то вона стає ідеальним середовищем для розмноження патогенної мікрофлори.