Президент РФ ненароком розкрив втрати своєї армії в Україні під час виступу перед окупаційними військами, коли заявив про участь у так званій “спеціальній військовій операції” 700 тисяч осіб. 

Про це повідомив російський військовий оглядач Ян Матвєєв у своєму блозі на Telegram.

За словами Матвєєва, на початку вторгнення в лютому 2022 року російська армія нараховувала близько 250 тисяч солдатів, включаючи мобілізованих з окупованих територій Донбасу. Восени 2022 року Росія мобілізувала ще 300 тисяч осіб. У грудні 2023 року Путін заявив, що до армії добровільно приєдналися 486 тисяч солдатів, а нещодавно він додав ще 160 тисяч нових контрактників.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Матвєєв підкреслив, що загалом, за підрахунками Путіна, у війну залучили понад мільйон солдатів. Однак, згідно з останньою заявою президента Росії, на фронті перебуває лише 700 тисяч військових. Виходить, що 396 тисяч військових кудись зникли, що вказує на значні безповоротні втрати.

Військовий оглядач також зазначив, що цифри Путіна можуть бути завищеними, особливо щодо контрактників. З урахуванням цієї інформації, загальні безповоротні втрати російської армії можуть становити близько 300 тисяч осіб, з яких 120-140 тисяч загиблих.