27-річний уродженець Архангельська Терехов Вадим Сергійович, відомий за позивним “Фініст”, не вперше зіткнувся з тюремними стінами. За плечима у нього вже чотири ходки, а остання — за “завдання тяжкої шкоди здоров’ю” начальнику Росгвардії та його підлеглим.

Покарання у п’ять років суворого режиму не зупинило Терехова. Заманювання “легкою службою” за контрактом з Міноборони РФ привело його до штурму українського міста Вовчанськ.

Перед ймовірним полоном окупантам давали чітке завдання: “підірватися” або “стрілятися”. “Фініст” вважав це “дурістю” і не став виконувати злочинний наказ.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Терехов описує хаотичну картину бою у Вовчанську: “мурашник” з перемішаних підрозділів, що тікали під обстрілами. Він згадує про безліч загиблих та поранених (“двохсотих” і “трьохсотих”) та про те, як його контузило і завалило у будинку.

Окупанта з-під завалів дістали українські військовослужбовці. “Сидів у домі, до мене ніхто так і не прийшов”, – зізнається він.