Українців застерегли від покупки яєць, які розміщені у коробках неправильно. Яйця, які лежать частково гострим кінцем догори, можуть бути небезпечними.

Яйця – універсальний продукт, який використовується у випічці, млинцях, котлетах і салатах. Проте, при купівлі яєць у супермаркетах важливо звертати увагу на те, як вони розміщені у коробці.

Якщо в упаковці яйця розташовані як гострим, так і тупим кінцем догори, це свідчить про те, що люди перекладали їх з однієї коробки в іншу, обираючи найсвіжіші. У такому випадку є ризик, що менш свіжі яйця були перекладені до вашої коробки.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Правильне зберігання яєць передбачає їхнє розташування гострим кінцем донизу. Це пов’язано з повітряною подушкою, яка знаходиться у тупому кінці яйця і захищає жовток від бактерій, зокрема сальмонели. Коли яйця зберігаються гострим кінцем догори, цей захисний прошарок порушується, що збільшує ризик зараження.

На заводі яйця фасують таким чином, щоб вони лежали гострим кінцем вниз, що забезпечує правильне зберігання і триваліший термін придатності продукту. Тож, купуючи яйця, обов’язково перевіряйте їх розташування у коробці, щоб уберегти себе від можливих небезпек.