Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто пояснив, чому його країна більше не перешкоджає початку переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

У своєму дописі на Facebook-сторінці Сійярто зауважив, що в рамковий документ щодо початку переговорів між ЄС та Україною були включені угорські вимоги щодо прав національних меншин.

За його словами, останніми днями і тижнями в Брюсселі активно дискутують про умови початку переговорів про вступ з Україною. Угорська сторона завжди вимагала дотримання прав національних меншин, що є передумовою будь-якого прогресу, вважає Сійярто. Деякі країни-члени навіть не хотіли чути про цю умову, каже угорський міністр.

Сійярто наголосив, що Угорщина наполягає на відновленні прав меншин, зокрема збереженні національної ідентичності, використанні рідної мови та навчанні нею. У Брюсселі все ж змогли домовитися після гострих дискусій.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Всі угорські вимоги включені до рамкового документа для переговорів з Україною”, – зазначив міністр.

Варто зазначити, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан протягом останніх двох років був найбільшою внутрішньою перешкодою на шляху підтримки України з боку ЄС. Він неодноразово погрожував заблокувати рішення щодо фінансування Києва, переговорів про вступ України до ЄС та санкцій проти Росії.