На думку російського журналіста і блогера Майкла Накі, Володимир Путін несподівано виступив з ініціативою про припинення війни, знизивши свої вимоги до України до чотирьох областей та Криму. 

Накі пояснив, що диктатор “змінив тональність”, але суттєво не змінив свої вимоги, що відображається в його новій риториці.

За словами журналіста, Путін почав “задкувати”, вимагаючи менше, щоб отримати щось під час переговорів, але зрозумів, що такі ультиматуми не знайдуть розуміння у Києві. 

Він додав, що у диктатора багато підстав для нервозності, оскільки війна в Україні завдає суттєвих втрат Росії як на фронті, так і в економіці.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Накі також підкреслив, що військові дії в Азовському та Чорному морях змушують Путіна змінювати плани, оскільки українські війська активно використовують сучасні технології для контрнаступів.

Згідно з журналістом, економічний тиск і санкції також підірвали економічні можливості Росії, що призводить до зростання кадрових проблем і загострення соціально-економічної ситуації.