З 2027 року в Україні розпочнеться масштабна реформа профільної середньої освіти, яка суттєво змінить підхід до навчання у старших класах. Її головною метою стане індивідуалізація та краща підготовка учнів до майбутньої професії.

Учні 10-11 класів зможуть обирати та змінювати профіль навчання, предмети та курси для поглибленого вивчення. Це дозволить їм краще зрозуміти свої інтереси та здібності, щоб зробити свідомий вибір.

Замість загальноосвітніх шкіл з профільними класами з’являться окремі академічні та професійні ліцеї. Їх матеріально-технічна база буде оновлена, а вчителі пройдуть відповідну підготовку.

Для забезпечення гнучкості профілів та курсів, на паралелі має навчатися не менше 100 учнів. Це можуть бути як багатопрофільні заклади, так і кілька ліцеїв з різними профілями на одній території.

Учні зможуть обирати профіль та предмети, які їм цікаві, що сприятиме кращій мотивації та успішності у навчанні.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Профільна освіта в ліцеях готуватиме учнів до майбутньої професії, надаючи їм необхідні знання та навички.

Очікується, що реформа профільної середньої освіти допоможе українським учням краще підготуватися до викликів сучасного світу та збудувати успішну кар’єру.