Індія сьогодні є одним із головних покупців російських енергоресурсів, але цим співпраця Нью-Делі та Москви, схоже, і обмежується.

Радикальну позицію щодо РФ індійська влада зайняла після появи в ЗМІ інформації про загибель на території України двох громадян Індії, які були завербовані в окупаційну армію.

Ця подія на тлі загальних втрат під час війни виглядає мікроскопічною, але в Нью-Делі вирішили одразу ж розставити всі крапки над «i», щоб дати Кремлю зрозуміти — втягування у конфронтацію із Заходом там не стерплять у будь-якому вигляді.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Індійські дипломати вже звернулися до Москви з вимогою негайно відпустити всіх громадян Індії, які перебувають у ЗС РФ, а також організувати репатріацію тіл загиблих.

«Індія також вимагає підтвердженого припинення будь-якого подальшого вербування наших громадян російською армією», — попередили чиновники, наголосивши, що така діяльність не відповідає партнерству двох країн.